L. King of pain

cultuurstrookje
01/04/2002
🖋: 
Auteur extern
MB

Deze productie door Het Toneelhuis is een moderne bewerking van Shakespeare’s King Lear. In de bewerking van Peter en Luc Perceval wordt de oude Lear slechts aangeduid met L. Hij is een oude man in een ouderlingentehuis die zich in zijn toenemende ontoerekeningsvatbaarheid identificeert met de legendarische koning Lear. Het verval van de macht en het afnemen van de geestelijke en fysieke vermogens van koning Lear zijn in L. King of pain de verschillende stadia van het stervensritueel van de oude man.

 

L. King of pain is een internationale coproductie en wordt gedragen door enkele schitterende acteurs zoals Wim Opbrouck, Jan Bijvoet en Wolf Bachhofner. Verschillende spelers uit Duitsland, Nederland en België proberen een begrijpelijke poëtische kunsttaal te hanteren zodat het toneelstuk voor beide taalgebieden geschikt is.

 

L. King of pain, van woensdag 1 tot zaterdag 4 mei EN van dinsdag 4 tot zaterdag 8 juni 2002 in de Bourlaschouwburg (Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen), voor reservatie bel 03/224 88 44