Kus me!

cultuurstrookje
01/04/2002
🖋: 
Auteur extern
KJ

Nee, niet dat bekende boek van Bart Moeyaert. Wel een boek uit de Cosmopolitan reeks geschreven door Jenny Colgan. Het niveau ligt dus wel een stuk lager dan bij Bart Moeyaert. Je kan het vergelijken met Bridget Jones’s Diary. Bridget is hier de freelance bloemiste Holly. Haar leven is een beetje een puinhoop. Ze is ervan overtuigd dat haar huisgenoot Addison de liefde van haar leven is. Hij doet ‘iets’ met computers en zit bijgevolg 24 uur per dag achter zijn beeldscherm. Een klein probleempje dus.

 

Holly’s doel is dan ook om Addison buiten te krijgen en hem te kussen. Het boek zit vol absurde gebeurtenissen. Het einde is natuurlijk voorspelbaar. ‘Kus me!’ is in ieder geval eens iets anders dan al die boeken die ‘je zeker moet gelezen hebben’. Ideaal voor tijdens de examens of op vakantie: niet nadenken en af en toe tot de conclusie komen ‘shit, dat komt me bekend voor!’

 

‘Kus me!’ van Jenny Colgan uitgegeven door De Boekerij Amsterdam in 2001; ze schreef eerder ook ‘Hebbes!’. Andere boeken uit de Cosmopolitan reeks vind je zeker in iedere zichzelf respecterende bibliotheek.