Korte rokjes

01/05/2002
🖋: 

Pro

Voor alle doorwinterde mannen begint straks de zomer, door hen ook wel beschreven als ‘het seizoen van de korte rokjes’. Ook wij, vrouwen, kunnen dankbaar gebruik maken van dit onthullende kledingstuk.

 

Inderdaad, de jongens hebben een reden om jaloers te zijn. Want wat is er aangenamer voor een professor om op een hete, broeierige examendag een verfrissende ontmoeting te hebben met een meisje met een rokje?

Maar ook voor ons kan het een bron van verkoeling zijn in plaats van die lange, warme broek.

Een korte rok hoeft ook helemaal niet vulgair te zijn; mits de juiste stof en kleur kan het best wel stijlvol wezen, een streling voor het (meestal mannelijke) oog. Dus meisjes, één raad, laat zien die blote benen.

 

(mb)

 


Contra

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik zelf geen rokjes in mijn kleerkast heb liggen die de benaming minirok waardig zijn.

 

Maar moet een meisje altijd haar benen helemaal laten zien om aantrekkelijk gevonden te worden? Waar zit de fantasie van de mannelijke bevolking? Er bestaan nog vele andere varianten die
minstens even mooi zijn: een kwartsrok, een rok net boven of net onder de knie, een enkellange rok,…

De korte rok brengt namelijk veel problemen met zich mee. Het is niet alleen vreselijk onhandig op de fiets, je moet ook goed uitkijken hoe je een trap opgaat. En willen we bovendien niet beoordeeld worden op onze kennis in plaats van op de lengte van onze rokken?

Ik blijf erbij; alles heeft zijn tijd en plaats, zo ook de minirok!

 

(el)