Julia Dobber

de dwarsligger
17/11/2014
🖋: 

De homo sapiens studentus, of dwarsligger in de volksmond, is een bijzondere soort. Naast de kenmerkende activiteit van studeren, staan de exemplaren van dit ras vooral bekend als genieters van het (nacht)leven. Hebben zij ook andere geheimen prijs te geven? dwars zoekt het uit in hun natuurlijke habitat: het kot. Deze maand maakte Julia Dobber (24) – tussen lessen en het acteren en schrijven voor The 48 Hour Film Project door – tijd om met ons onder de lakens te kruipen. Julia doet de master Theater- en Filmwetenschap en woont sinds een jaar in Antwerpen.

Borgerhout

Julia’s kot ligt aan de Richardstraat. Het grote pronkstuk in haar paleisje is de platenspeler die ze van haar vader heeft gekregen. Earth, Wind & Fire en Chaka Kahn komen voorbij, een heel dansbare collectie. “Als ik hier in de buurt boodschappen ga doen heb ik overal vrienden. Dan is het: “How are you? Hoe gaan de examens?” Iedereen komt hier samen, uit verschillende culturen, dat is heel fijn. Verder is het ook maar vijf minuten naar de universiteit.”

 

Antwerpse nachten

“Toen ik hier net was, moest ik erg wennen aan het feit dat mensen hier vooral ‘op café gaan’ om te zitten praten. Ik ga het liefst dansen en helemaal los; praten kan ik thuis ook. Ondertussen heb ik veel plekken ontdekt. Ik ga graag naar Izzy Maze, om te dansen op foute muziek, of naar de Zomerfabriek. De leukste Antwerpse nacht was een van de eerste dates met mijn huidige lief. Nadat we hadden gezwommen bij het Noordkasteel, gingen we op zoek naar een plek die hij kende aan de Linkeroever. Die plek bleek er niet te zijn en toen hebben we wijn zitten drinken in het bos. Uiteindelijk zijn we op een of ander feest beland bij de haven waar iedereen heel opgedoft was, en ik liep daar nog met mijn strandtas. Toen hebben we daar keihard gedanst tussen die hakjes en jurkjes.”

 

wijs onder de wol

Ook in bed is het leuk. Julia brengt graag het hele weekend in bed door: pratend en vrijend met haar lief. “Door het raam boven mijn bed kun je de sterren zien, dat is heel mooi.” Het beste bedvoedsel is pizza, of soep en brood met van alles. En wijn, maar dat is geen eten natuurlijk. “Afgelopen weekend was ik jarig en toen kwam mijn beste vriendin op bezoek. We hebben die nacht lam in bed filmpjes gekeken van mensen in windturbines en daar een uur lang strijk om gelegen.”

 

Julia’s aanrader in de slaapkamer is om er veel tijd door te brengen, met een goede massage-olie binnen handbereik en vooral ook te praten over seks. “Mensen doen dat niet makkelijk, maar als je toch al bloot naast elkaar ligt, kun je er net zo goed over praten. Dan leer je wat je allebei lekker vindt en kun je jezelf laten zien. Ik snap niet zo goed waarom mensen het wel kunnen doen, maar er niet over durven praten.”