Jessie Ware, The Queen of England

de dwarsdoorsnede
16/02/2015
🖋: 

dwars slijpt het virtuele fileermes en gaat langs de graat van boeken, films, series, games, muziek, theater, haarproducten en rubberen eendjes. In de verte hoor je de muzikale snaren op virtuoze wijze hun spel inzetten, maar het is de engelenstem van Jessica Lois, aka Jessie Ware, die de show steelt.

U kent haar als de 'nieuwe' Adele van het Verenigd Koninkrijk of van haar schitterende debuutplaat Devotion die net niet de majestueuze Mercury Prize in de wacht sleepte. Na een uitverkochte AB-show in 2013, keerde Jessie Ware afgelopen donderdag 12 februari terug naar Brussel. dwars ging luisteren en raakte in de ban.

 

Aah die Britten. Hoe doen ze het toch? Met haar warme soulstem en natuurlijke flair verovert Jessie Ware moeiteloos het AB-publiek. Ze start het concert met heerlijk Britse humor (inclusief gorgeous Brits accent, uiteraard) waarbij ze haar trouwe fans begroet en meedeelt ondanks haar rare broek en healthy glow niet zwanger te zijn, neen!

 

Met een snoeigoede Running gaat het concert van start, gevolgd door Champagne Kisses, even verleidelijk als de naam doet vermoeden. De setlist die (slechts) een betoverend uurtje lang duurde, maakt de niet zo studentikoze prijs en treinrit naar Brussel he-le-maal goed. Helaas waren het de soms eerder zware bassen dan Jessie’s timbre die ons hartritme verstoorden. Eindigen deed ze opnieuw in schoonheid met de heerlijke hit Wildest Moments en Say You Love Me.

 

We kregen geen bis-nummer meer toegestopt wist de Britse ons te vertellen, maar zelfs daar raakte ze moeiteloos mee weg. Applaus!