Halloween in Frisco

brief uit de VS
01/11/2001
🖋: 
Auteur extern
Wim Vanroose

Dag allemaal, Niemand durfde zich verkleden als Bin Laden – toch wel het eerste waar je aan denkt als er een Halloween party is. Een politiek correct kostuum is marmot, verpleegster of Fire Fighter. Ikzelf was verkleed als communist met een loden jas en pots met Sikkel en Hamer. Net op het randje...

 

Het was een enorme party in het Fairmont Hotel op de top van NobHill in het centrum van SanFrisco. Allemaal good-looking girls met lange benen en een verwaande houding, als een wannebe actrice die denkt “zal ik gespot worden, vannacht?” Maar het liep uit de hand. Te weinig mensen achter de bar. Ze konden de enorme rij cartoonfiguren, die per se hun shot Jack&Coke wilden, niet aan. Dus brooker-marmot ging op de vuist met het software- engineer-varken, die dan vervolgens de wannebe-actrice-wolf sloeg. Het gevolg was een enorme rel die de SFPD moest ontzetten. Mensen gearresteerd en de party gesloten. Je kan begrijpen dat een “Bin Laden” hier niet heelhuids zou uitkomen.

 

Er volgde een enorme warboel waarin ik Marc – mijn huisgenoot en chauffeur die nacht – verloor. Zonder transport terug naar de East-Bay, in mijn communisten-kostuum? Daar stond ik dan. Het enige wat ik kon doen was verder uitgaan. Eerste stop was in Bohemia op CaliforniaStreet. Ook hier veel Jack&Coke, maar minder verwaande mensen, wat leidde tot meer plezier. En ook hier zeerovers en leden van de Adams Family. Ondertussen had ik Paul en Elisabeth teruggevonden. Zij waren, net als ik, na de chaos in de Fairmont naar Bohemia getrokken. En dat was goed, want ze boden me hun logeerkamer aan.

 

Zondag, na een goede nachtrust en een metrorit terug naar huis, bleek dat Marc een communistenjacht had georganiseed. Hij was nogal ongerust geweest, maar niemand herinnerde zich me.

 

Woensdags is het écht Halloween. Dan gaan we naar de Castro wijk, de homo wijk. Daar zullen de DragQueens in de meerderheid zijn. Misschien draag ik een Bin Laden kostuum, dan loop ik niet verloren.

 

Wim

 

P.S. De oorlog is hier ver weg, de propaganda vlakbij. Terzijde, de meeste mensen weten al waar Afghanistan ligt – vooruitgang.

 

 

Wim Vanroose is een oud-student van de UA, en momenteel postdoc onderzoeker in Berkeley, California.