Eten in en rond Antwerpen

De snellere snack
01/12/2001
🖋: 

De stad Antwerpen heeft helemaal geen tekort aan frituren, pitahuizen, pizzeria’s en andere eethuizen. Wanneer men echter het centrum verlaat, wordt het al wat moeilijker om laat op de avond nog een gevulde maag te krijgen. We zochten en vonden vier vrij verschillende plekjes in de buurt van het RUCA en de UIA.

Hierboven worden we begroet door de uitbater van frituur “Presto” aan de UFSIA, het stamfrituur van de redactie. Merk op dat de mayonaise er à volonté te krijgen is – bij aankoop van een pakje frieten weliswaar.

 

 

Hierboven: De Lindekes, Doornstraat 131, Wilrijk. Ooit stonden er tien lindebomen en heette het ‘De Tien Lindekes’. Op een zwoele zomeravond is het er heerlijk toeven op het terras onder de linden, maar in winterse tijden als deze is een stevige dagsoep met brood in deze voormalige boerderij een betere keuze.

 

Hieronder: Pik Nik, Jules Moretuslei 295, Wilrijk. Je kan er elke dag terecht tot 23 uur, behalve op donderdag. Men is er erg trots op de aardappeltjes, die naar eigen zeggen telkens dagvers genadeloos tot friet worden herwerkt. Het resultaat is echter niet weggelegd voor vegetariërs, wegens gebakken in dierlijk vet...

 

 

Hierboven: de Pitaverne, Boomsesteenweg 233, Wilrijk. Ongetwijfeld de eettent die het langst openblijft in de buurt van de UIA. De betere pita, met alle varianten, is er te krijgen tot een uur of drie ‘s nachts (in de weekeinden zelfs tot zes). Het heeft ons al enkele malen van een nachtelijke grommende maag verlost.

 

Hieronder: Frituur Pulhof, Strijdhoflaan 107, Berchem. Geopend tot elf ‘s avonds, maar je kan er wel 7 op 7 terecht. Voor eentje van 55 of 65 BEF, met nog eens 20 BEF extra voor een sausje. De uitgehongerde medemens stort zich voor 100 BEF op een heus ‘familie-pak’.