één hoestje maakt de herfst nog niet

editoriaal
18/10/2015
🖋: 

Barre tijden breken aan: het is herfst geworden. En wat voor een. Een druilerige, grijze, koude herfst. Een beetje een stinkend-naar-natte-hond–herfst. Ik voel me zoals het weer: miezerig met af en toe een opklaring.
Kuchend en hoestend, met een hoofd vol snot én haar dat natregent omdat m’n kap steeds van mijn hoofd waait. Per slot van rekening voel ik me nog eens helemaal bekocht, nadat ik me een netje slechte mandarijntjes heb aangeschaft. De eerste van het jaar. Echt niet te vreten, ik bedoel, tevreden.

Velo Antwerpen discrimineert niet: ik had gewoon geen fietsje. Toen ik doornat, moe en wegens gebrek aan fietslichtjes niet verder mocht peddelen op mijn oude stalen ros van de lokale vriend in het blauw, vond ik dat best frustrerend. Maar er zit een logica achter! Die lees je in “betweter”.

 

Ook professor Duerloo heeft al eens een zware dag. In het “proffenprofiel” shaket hij Negroni’s en Perfect Manhattans tegen onverteerbare werkdagen en ander ongein.

 

Dat de nieuwe lading doopstudenten zware dagen doormaakt is een eufemisme. Of het nu op de oevers van de Schelde of in de bunkers van Wilrijk een zwaarder leven is, leest u in "het doopfenomeen".

 

Is it a comedy or a drama? Both at the same time, as life itself. Ja, Peter Travers van Rolling Stone wist het al. Want oktober bracht ons ook glorie en gezelligheid.

 

De oktobermaand kroonde ons wereldkampioen voetbal. Die Duivels toch! Maar ook profvoetballende historicus Maxime Biset scoort. Reinhilde Decleir voert dan weer vurig pleidooi voor haar sociaal-artistieke huis Tutti Frattelli, waar ze samen met sociaal kwetsbare groepen van de maatschappij schoon toneel maakt. En vind je net dat ene woord niet, ligt het op het puntje van je tong? Lees "het laatste woord" en het antwoord staat als een paal boven water.

 

Kortom: slaat de motregen je in het gezicht, viel je net gesmeerde boterham met de verkeerde kant op de grond of schafte je je een verkeerde cursus aan? Geen nood! Nestel je lekker in je bed met verse lakens en een heet kersenpitje aan de voeten, met het geluid van de regen tikkend op je ruit en een tas overheerlijke verse pompoensoep. Met de nieuwe dwars natuurlijk!