dwarsagenda

Oktober 2012
17/09/2012

cc Berchem (28/09) Domestica De geroemde voorstelling vanhet gezelschap Dansgroep Amsterdam gaat in Belgische première in cultuurcentrum Berchem. De choreografie werd uitgedacht door dansiconen Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek. Komt dat zien!

Jeroen Olyslaegers - ‘Winst’ De vierde roman van Olyslaegers, UA-alumnus, kwam in september uit. Kopen, die handel. Het is het tweede deel van de trilogie die begon met ‘Wij’, een boek dat hoge toppen scheerde bij de recensenten en genomineerd werd voor de Gerard Walschap literatuurprijs. De broeierige, taalgeile en plezierige stijl van Olyslaegers staat garant voor leesplezier.

Vlaamse Opera Antwerpen (vanaf 3/10) La Damnation de Faust Dit is zeker geen traditionele opera. De concertopera van Hector Berlioz is gebaseerd op ‘Faust’ van Goethe en wordt geregisseerd door Terry Gilliam, één van de oorspronkelijke leden van Monty Python. “Wie de productie ziet, zal van alle operaclichés af zijn” zegt Aviel Cahn, artistiek directeur van de Vlaamse Opera. Reden geno,eg om toch eens een operagebouw binnen te stappen.

Leopold de Waelplaats (30/09) Lambermontmartre/Musee Een levendige openlucht schildersmarkt op ’t Zuid waar je betaalbare kunst kan aanschaffen. Voor zij die liever buiten zijn dan binnen, liever hipster zijn dan museumbezoeker en liever kunst kunnen betalen dan er enkel naar te verlangen.

Arenbergschouwburg (6/10) Band of Gypsies: Kocani Orkestar & Taraf de Haïdouks
Bourlaschouwburg (13/10) Bourla Beats
Letterenhuis (14/10) Salongesprek: Boon, schilder en tekenaar
De Coninckplein (21/10) Strip- en boekenplein
Kinepolis (26/10) Skyfall, de allernieuwste James Bond-film