Diamantfestival in Antwerpen: gratis, interactief en tijdloos

cultuurstrookje
01/05/2002
🖋: 

Naar aanleiding van de heropening van het nieuwe interactieve diamantmuseum zijn er in Antwerpen tijdens het weekend van 25 en 26 mei tal van festiviteiten.

Gedurende heel het weekeinde, vanaf vrijdagavond om acht uur, spelen speciaal voor de gelegenheid diamantklassiekers in de UGC Cinema’s.

 

Levende diamantjes

Op zaterdag is de Zoo the place to be voor Afrikaanse, Libanese, Indische en natuurlijk Joodse muziek en hapjes, als symbool voor de culturen die het meest betrokken zijn bij de diamantnijverheid. Om half vier vertrekt een feestelijke parade aan het voormalige diamantmuseum in de Lange Herentalsstraat naar het Astridplein. In deze stoet zullen naast Vlaamse sterren levende “diamantjes” meestappen. Om vijf uur is dan het moment aangebroken waarop het nieuwe museum officieel geopend wordt, en een uur later is de hal van het centraal station in handen van de VTM-soapband. ’s Avonds is er vanaf tien uur een gratis (!) fuif met Dieter Troubleyn, waarbij natuurlijk de noodzakelijke drank voorzien is.

 

Het ECC tennisracket

Op zondag kan het grote publiek het museum bezoeken. Terwijl je door het museum loopt kan je met een diamantenkaart en een audiogids ontdekken hoe jouw diamant geproduceerd wordt, en je kan er vanzelfsprekend ook staren naar echte diamanten, waaronder het overbekende ECC tennisracket. Ook wordt – wederom interactief – uitgelegd hoe de waardevolle steentjes nu eigenlijk ontstaan en ze bewerkt worden met de modernste technieken. “Een totaalbelevenis met film, geluid, personages en schitterende collectiestukken dompelt de bezoeker onder in de wereld van de fascinerende schittering, eeuwenoude mystiek en hedendaagse technologie.”

 

 

Meer info op www.diamantmuseum.be of op het nummer 03/202 48 96. Diamantfestival, 25 en 26 mei 2002.