De merchandise

Hebt u het laatste gadget al?
01/05/2002

Merchandising lijkt iets dat enkel belangrijk is voor grote voetbalclubs en wereldberoemde sterren, maar ook onze eigen universiteit heeft de weg gevonden naar de artikelen met opdruk.

Op UIA en RUCA kan je terecht voor een balpen, drinkbeker, pet, das, lucifer, chocolaatje, briefkaart... met het logo van de respectievelijke instelling. Niet alleen nerds kopen dergelijke parafernalia, want er worden er heel wat verkocht. Het pronkstuk is het UIA-ganzenbord dat een prijs van de Europese gemeenschap won als beste relatiegeschenk. Het werd ontworpen door de vorig jaar overleden Oscarwinnares Nicole Van Goethem die ook de UIA-briefkaarten ontwierp.

 

De artikelen hebben een dubbele functie. Ze worden door UA-ers op hun buitenlandse omzwervingen weggegeven als relatiegeschenk of als onthaalgeschenk aangeboden wanneer iemand onze universiteit bezoekt. Vol verwachting wordt trouwens uitgekeken naar de nieuwe aanwinsten: witte en zwarte T-shirts met lange en korte mouwen en uurwerken.

 

Net als van UIA en RUCA, heb je ook relatiegeschenken van UFSIA. Zeventien items om precies te zijn. Dit gaat van een blocnote tot een regenjas, er is voor ieder wat wils. Heb je nog een kale muur op kot? Eindelijk is hier de tip die je verlost uit de jarenlange zoektocht naar de beste invulling van die leegte: Waarom schaf je de prent met Scheldezicht niet aan?

 

Nog altijd vrijgezel: Ga naar de les met de linnen UFSIA-draagtas. Maar dan is er nog altijd het top-geschenk van UFSIA, de teddybeer. Koning Albert II kreeg bij zijn recente bezoek aan de universiteit zo een reuzegrote UFSIA-beer cadeau en was vertederd door dit gebaar. Hij verkondigde dat de kleine prinses Elizabeth ongelooflijk blij zou zijn met dit cadeau. Zo ziet u maar weer, de UA-relatiegeschenken vertoeven in de allerhoogste kringen.