Cultuuragenda november '08

18/11/2008
🖋: 

De herfst is voelbaar het land binnengeslopen. Tijd voor thermossen met hete thee, wollen coltruien en gepofte kastanjes. Verslijt uw dagen echter niet voor een knusse televisie, opgerold in een dekentje van fleece, want er staat deze maand weer heel wat moois op de agenda. Al moet u er wel de deur voor uit.

31/10 t.e.m. 11/11 Antwerp Expo | Boekenbeurs

Het is herfst en dat betekent dat de jaarlijkse boekenbeurs weer voor de deur staat. Themadagen als ‘Stadsgezichten’ en ‘Dichters aan de macht’ en nocturnes (open tot 22u) maken het geheel nog interessanter. Tijd om een stapel boeken te kopen waar u een jaar mee voort kunt!

 

5/11 Metropolis | ‘Quantum of Solace’

Daniel Craig deed in 2006 heel wat stof opwaaien als de nieuwe James Bond in ‘Casino Royale’. Hij vertolkte zijn rol als good bad guy en meidenverslindende hunk (nu ja, het waren er ook niet zó veel) zo goed dat hij opnieuw zijn lijf uitleent aan de meest sexy spion ter wereld. In de nieuwe film, ‘Quantum of Solace’, zoekt James wraak voor de dood van zijn liefje Vesper.

 

5 t.e.m. 15/11 HETPALEIS | ‘Trouwfeesten en processen’

De officiële titel ‘Trouwfeesten en processen vuile hoeren bedriegers slechte ouders domme kinders enzovoorts tot het einde der tijden’ geeft misschien een beter idee van wat u te wachten staat. In dit nieuwe stuk van Arne Sierens en Compagnie Cecilia roept prostituee Yolande tienjarig zoontje Thierry, dokter op rust en ex-verslaafde Max, impulsieve Sacha en nog wat anderen samen in een feestzaal. Ze heeft namelijk groot nieuws.

 

7/11 TRIX | Confuse The Cat

Vorige maand bracht Confuse The Cat zijn tweede cd uit: ‘Kericky’. Omdat deze Limburgse band met het nummer ‘Akela’ van de eerste cd reeds geregeld op de radio te horen was, hebben we hoge verwachtingen van de opvolger. In TRIX krijgt u alvast een voorsmaakje van het komende succes! Wilt u meer weten? Kijk snel op pagina XX.

 

7/11 Café Capital | SUB-SCAPE 3 years

SUB-SCAPE organiseert underground parties en heeft onder andere dj's Carl Craig, Trish Van Eynde en Tomaz op de payroll staan. Ze vieren hun driejarig bestaan (waarin ze maar liefst 33 feestjes gaven) samen met Fabrice Lig aka Soul Designer.

 

7 en 8/11 deSingel & Petrol | De Nachten

De dertiende editie van De Nachten brengt u, trots Antwerps cultuurvolk, weer samen in deSingel en Petrol voor heel wat leuks. Onder andere Michel Houllebecq, Arnon Grunberg en Tom Naegels verzorgen het literaire programma. T.Raumschmiere, Dillinja & Lemon D. en Metronomy houden de beentjes bezig, terwijl trio Veerle Dobbelaere, Marcel Vanthilt en Stijn Meuris (ze hadden een betere keuze kunnen maken) het event presenteren.

 

13 t.e.m. 22/11 Monty | ‘Blijf/Weg’

Deze dialoog tussen Tine Embrechts en Frank Vercruyssen heeft als inspiratiebron de Griekse schrijver Thanassis Valtinos. Zij, Rania, wil een scheiding. Hij, Yanis, wil er geen. De interactie tussen het al zeven jaar getrouwde koppel kunnen we dan ook niet bepaald vredig noemen...

 

27/11 t.e.m. 13/12 Toneelhuis | ‘De Wilde Wilde Weg’

De Amerikaans-Servische auteur Steve Tesich toont ons twee vrienden, Al en Angel, die door het noodlot tot elkaar veroordeeld zijn. Ze trekken weg uit een versplinterde omgeving, richting het beloofde land. Het Bourlatheater wordt door De Filmfabriek omgetimmerd tot een plek van onheil.

 

T.e.m. 30/11 Mechelseplein | ‘Wereldbeelden’

Het Mechelseplein: sowieso al een trekpleister voor hippe (én bekende) Antwerpenaren door haar beruchte café's De Pallieter, Bato Batu en Kapitein Zeppos. Nu nóg charmanter door de prachtige foto’s van wijlen Patrick De Spiegelaere. Meer op pagina XX.