Cultuuragenda juni 2011

23/05/2011
🖋: 

Het is warm. Langzaam druppelen de zweetparels van je voorhoofd in je studieboeken, die je het liefst zou willen dichtslaan om jezelf wat verkoeling toe te wuiven. Juni lijkt de langste maand van het jaar. De maand is echter veel te kort om alle mooie voorstellingen, films en exposities van dit seizoen nog te kunnen zien. dwars maakt naar goede gewoonte een selectie, en bereidt je alvast voor op een spetterende zomer. Ook in cultuurland schijnt immers de zon.

Museum aan de Stroom (vanaf 13 mei).

Hoe lang vraag jij al: Mama, wanneer mag ik naar het MAS? Vanaf deze maand worden je dromen eindelijk werkelijkheid en kunnen we gaan bewonderen wat er zich binnen in dit geheimzinnige gebouw bevindt.

 

Cartoons Cinema (vanaf 20 mei) De veer van César.

Poëzie meets cinema in deze nieuwe Antwerpse kortfilm, gebaseerd op een gedicht van de stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen. Speelgoedmaker César verliest zijn grip op de realiteit en ziet zijn speelgoed tot leven komen. De cast bestaat onder andere uit Jan Decleir, Adriaan Raemdonck en Robbe de Hert.

 

Musea in Antwerpen (26 mei) Nacht van het museum.

Iedere laatste donderdag van de maand openen een aantal Antwerpse musea hun deuren voor de nachtbrakende student. Van 20 uur tot middernacht kun je deze keer terecht in Museum Mayer van den Bergh, het Plantin-Moretus prentenkabinet en het Rockoxhuis.

 

Sint Jansplein (28 mei) Toer du Nord.

Tijdens dit xl-straatfestival kun je je hart ophalen aan de meterslange rommelmarkt, je vol eten met multiculturele hapjes, luisteren naar de muziek of zélf optreden. De organisatie is nog op zoek naar jongeren die het podium willen beklimmen.

 

Club Petrol (1 juni) Fakkelteitgroep.

Nee, dit is geen nieuwe overkoepelende studentenclub voor dyslectici, maar een hiphop-platform dat garant staat voor een kwaliteitsvolle en zeer stijlvolle party. Gratis inkom voor alle dames tot 22 uur.

 

het Steen (vanaf 25 juni) Startfestival zomerbar.

De organisatie van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad besloot het Steen een beetje op te vrolijken door er een zomerse bar te plaatsen. De hele zomer lang kun je hier terecht voor een drankje, veel muziek en spektakel.

 

De Coninckplein (25 juni) Jongeren cultuurmarkt.

Deze Cultuurmarkt richt zich speciaal op jongeren. Ontdek zelf wat Antwerpen jou allemaal te bieden heeft deze zomer en geniet van de optredens, films en tentoonstellingen.

 

De Roma (30 juni) Colin Blenders & Eric Vloeimans: Kytecrash.

Het Kyteman Hiphop Orchestra zette de afgelopen twee jaar zelfs de meest afgelegen en saaie concertzaal in Nederland helemaal op z’n kop. Bij onze noorderburen zijn alle concerten dan ook al lang uitverkocht. Een unieke kans dus om te zien hoe ook het dak van de Roma er gegarandeerd zal worden afgeblazen.

 

Vlaamse Opera (1 t.e.m. 10 juli) Aida.

Hoe kan je het einde van het academiejaar beter inluiden dan met deze bewerking van Verdi's meesterwerk? Het lijkt allemaal nog ver weg, maar de plaatsen in de Antwerpse Opera zijn erg geliefd.

 

Zaal Harmonie (3 t.e.m. 24 juni) Een toneelstuk over alles.

Tegenwoordig gaat alles over niks, en dat vinden Vitalski en Johan Petit eigenlijk wel erg. Daarom maakten ze een toneelstuk over alles. De lekkende kernreactor in Japan, de nieuwe roofing van Johan, het vaderschap van Vitalski, ‘Disney on Ice’ je kan het zo gek niet bedenken of het passeert de revue. Tickets kan je bestellen op toneelstukoveralles@hotmail.com.