Awe vèlo

21/09/2006

Een studentenstad stelt haar kinderen fietsen ter beschikking voor een zacht prijsje. Zo staat het in de sterren geschreven en zelfs Brussel heeft dat moeten ondervinden. In Antwerpen, waar men voor lichtgele fietsen heeft gekozen – wat blijkbaar trendy is tegenwoordig –, is er Fietshaven, een initiatief van de Stad Antwerpen (met een S) in samenwerking met o.a. de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, de Vlaamse Overheid, de NMBS en, jawel, de Europese Unie (EFRO Doelstelling 2 Antwerpen: wat dat ook moge betekenen, de EU heeft wel degelijk invloed op ons leven).

Met een waarborg van € 50 en een huurprijs die afhankelijk is van de duur van de huur (€ 20 voor drie maanden of € 5 per maand voor zes of tien maanden) krijgt u een hippe lichtgele fiets mee met een herstelkit, twee sloten en een verplicht nazicht (af te leggen, niet mee te nemen). Verlengen of te laat terugbrengen – wat blijkbaar hetzelfde is –, kost € 10 na zeven dagen, € 20 na een maand en dan € 10 voor elke maand erbij. Vooraleer er echter gehuppeld kan worden naar het verdeelpunt onder het Astridplein aan de metro- en fietstoegang van het Centraal Station, dient u te reserveren op de website (www.fietshaven.be, of wat had u gedacht?). Daarna kan u met uw identiteitskaart, uw studentenkaart, al het geld en het bankrekeningnummer van een Belgische bank – om een onduidelijke reden, maar men zal er wel eerbare bedoelingen mee hebben – uw lichtgele fiets meenemen. Deze zomer hebben ook toeristen van dit privilege kunnen genieten, en in het najaar – nu? – is het de beurt aan bedrijven. Wees dus snel om trendy te wezen.

 

 

Dingen die ook nog wel handig kunnen zijn:

 

Het verdeelpunt bevindt zich aan de metro- en fietstoegang van het Centraal Station, onder het Astridplein (naast de fietsenstalling).

www.fietshaven.be

info@fietshaven.be

tel 03 326 99 68

Openingsuren verdeelpunt:

di 8.00-12.00u

do 16.00-19.00u of op afspraak