Cultuuragenda mei '09

17/04/2009
🖋: 

De Antwerpse pleinen, parken en terrasjes lopen vol. Ja hoor, het is zomer. Omdat u binnenkort voor een tijd achter slot en grendel vertoeft, is ons advies: kom uit uw kot, zolang het nog kan.

28 en 29/04 Monty

‘...I think we are in Rats' Alley’ | In deze voorstelling wordt negen keer een trapje beklommen om verslag te doen van gebeurtenissen die plaatsvinden aan de andere kant van de muur, in de zaal, de steeg, het café, de buitenwereld of het toneelrepertoire. Inspiratiebronnen voor het stuk zijn onder andere Buster Keatons ‘The Scarecrow’ en ‘The Waste Land’ van T.S. Eliot.

 

30/04 Petrol

Felix da Housecat | Felix da Housecat, bij ons vooral bekend van zijn steengoede nummer ‘Silver Screen Shower Scene’, staat al sinds het einde van de jaren tachtig achter de draaitafel en wordt (terecht) een van de voortrekkers van de Amerikaanse dance- en housescene genoemd. Een absolute topper dus. De kans is overigens groot dat u een troep dwarsleden tegen het lijf loopt.

 

5/05 Buster

JazzNight | Het Conservatorium van Antwerpen gooit zijn studenten van de jazzafdeling op het podium. Joachim Thijs (sax), Tim Finoulst (gitaar), Wout Gooris (piano), Lotte de Blieck (contrabas) en Tom Maes (drums) maken een avondje in jazzcafé Buster nog meer de moeite.

 

6/05 Stadswaag

Antwerp on Stage | De eerste editie van het gratis muziekfestival Antwerp on Stage betekent een middag vol lokaal muziektalent, gevolgd door een avond met Vlaamse topbands. Wat wil je nog meer? Goedkoop bier, lekkere cocktails en toffe randanimatie? Wordt voor gezorgd!

 

15/05 TRIX

The Black Box Revelation | The Black Box Revelation doet het goed. Na hun tweede plaats op de Humo’s Rock Rally van 2006, hun debuutplaat ‘Set Your Head On Fire’, een Europese tour als voorprogramma van dEUS en een clubtour in de Verenigde Staten, staan ze nu op de rand van de internationale doorbraak. Ondertussen placeren ze ook nog even een concertje in Trix. Be there!

 

20/05 Groenplaats

Benefietconcert Amnesty International | Naar goede gewoonte loopt ook dit jaar de Groenplaats weer vol voor het goede doel. Dit evenement, georganiseerd door Recht tegen Onrecht, staat al voor de negende keer in het teken van de rechten van de mens. Op de affiche staan artiesten als The Ditch, Discobar Galaxie, Kate Ryan en Hannelore Bedert. Om de organisatie te steunen kan je ter plaatse een hippe button kopen.

 

24/05 Zuiderpershuis

Belgische Improvisatie Liga: Seizoensfinale | BIL, of voluit de Belgische Improvisatie Liga, organiseert al twintig jaar improvisatiematchen. Daarbij nemen twee teams het tegen elkaar op in de patinoir (een ijshockeyring) onder toezicht van een strenge scheidsrechter. In de seizoensfinale nemen de twintig beste teams het tegen elkaar op. Als u het niet eens bent met de kandidaten, kan u hen bekogelen met uw pantoffels.

 

25 en 26/05 cc De Kern

Film: ‘Loft’ | Cultuurbarbaren of nijdige koppigaards die de Vlaamse kaskraker ‘Loft’ nog niet op groot scherm bewonderden, krijgen nu een tweede kans. De film wordt nog drie maal vertoond in cultuurcentrum De Kern in Wilrijk. Ook bezeten fans die de film voor de vijfde keer willen bezichtigen zijn welkom!

 

T.e.m. 14/06 KMSKA

‘Goya, Redon, Ensor. Groteske schilderijen en tekeningen’ | Het woord ‘grotesk’ wordt hier en daar in een cursus vermeld, verschijnt al eens in een krant en staart u wellicht af en toe eens aan vanuit één of ander hermetisch boek. Maar wat betekent het? Van deze tentoonstelling over schilders/tekenaars Goya, Redon en Ensor wordt u alvast niet veel wijzer, maar misschien des te kritischer. Kijk op pagina 20 voor een recensie.