extreem makkelijk examenrecept: plaattaart met courgette en feta

pottenkijkers

21/11/2016

December is aangebroken en dat betekent voor de meeste mensen vlammende kachels, feestdagen en warme chocolademelk. Voor studenten daarentegen wordt deze tijd van het jaar gekleurd door de examens die op hen liggen te wachten. dwars schotelt jullie een wel heel erg makkelijk recept voor – en hoopt zo deze barre periode wat draagbaarder te maken.

Stap 1) Loop na je examen even langs de supermarkt en gris de volgende ingrediënten uit het schap.
(Met deze ingrediënten kun je twee keer een gewone ovenschaal vullen of één bakplaat.)

  • 1 courgette
  • 2 of 3 eetlepels zure room
  • 1 blok feta
  • 1 verpakking bladerdeeg (de verse rol uit koeling is het aller gemakkelijkst)
  • peper, zout, olijfolie

 

Stap 2) Verwarm de oven voor en vet je ovenschaal in.
(Dit is waarschijnlijk het moeilijkste onderdeel van de lijst, dus als je je hieruit redt dan zit je gebakken.)

 

Stap 3) Bedek de bodem van de schaal met een laag bladerdeeg. Mocht je er zin in hebben, dan kun je een leuk opstaand randje maken. Dat staat grappig, maar het voegt niks toe aan het gerecht. Als je daar mee klaar bent, smeer dan over het bladerdeeg een dun laagje zure room.

 

Stap 4) Tijd voor groenten! Snijd de courgette in welke vorm je maar wil en strooi dit over de bladerdeeg.
(Ik heb gekozen voor schijfjes. Als ze dun zijn worden ze makkelijker gaar in de oven.)

 

Stap 5) Verbrokkel de feta en strooi dit over je taart heen. Doe er dan wat peper en zout over. Oregano, basilicum of andere Italiaanse kruiden zijn een goede toevoeging, maar niet noodzakelijk.

 

Bak het geheel 20 minuten op 200 graden in de oven. Ondertussen kun je je keuken opruimen of even studeren. Gemak dient de mens.